Menu

Dorpen & steden

Ga met de hele familie gezellig een dagje cultuur snuiven in de omliggende dorpen & steden van de Kriemelberg. Bekende grote steden zijn Amersfoort, Apeldoorn en Harderwijk.

Ermelo - 2,5 km

Je hoeft net ver voor een leuk centrum, heerlijk shoppen of een snufje cultuur. Wat dacht je van:

  1. Molen De Koe
  2. Museum Het Pakhuis
  3. de zomeravond braderie

Kijk voor nog meer activiteiten op Ermelo Buitenleven.

Harderwijk - 7 km

De stad Harderwijk, Hanzestad biedt een veelzijdige historie. Door middel van een stadswandeling of een bezoek aan het Stadsmuseum kom je hier veel over te weten. Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd. Geniet van een drankje op een gezellig terrasje na een middagje heerlijk winkelen en een ontmoeting met de zeedieren in het Dolfinarium, mag je ook zeker niet missen!

Putten - 5 km

Op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei vind je de plaats Putten. Ontdek het mooiste geheim van het dorp, namelijk het 170 jaar oude Landgoed Schovenhorst. Een andere bezienswaardigheid is het Zwaartepunt van Nederland.  Maak een wandeling door het dorp langs musea, ateliers en de Korenmolen 't Hert. Sluit de dag af met een lekker Puttens Hert biertje.

Nunspeet - 14 km

In het Hart van de Veluwe vind je het kunsternaarsdorp Nunspeet. Er is een diversiteit in activiteiten en voorzieningen. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door de heidevelden of wild spotten in de bossen. Struinen door de straatjes met winkels en horecagelegenheden. En ga ook even kijken bij de 'poort naar de natuur', namelijk het Bezoekerscentrum Nunspeet-Veluwe.

Elburg - 22 km

Elburg is gelegen aan het Veluwemeer en het Drontermeer. De enige middeleeuwse stad waar men zich kan verwonderen over de lijnrechte straten en de keitjesstoepen. In en rond de vesting liggen veel musea, historische bouwwerken en een kleine visserijhaven. Zeker een bezoekje waard dus!

Apeldoorn - 23 km

Een dagje wat minder weer? Ga lekker shoppen in Apeldoorn, deze mooie stad heeft veel leuke winkels en ook een overdekt gedeelte De Oranjerie.

Omgeving overzicht