Menu

De Veluwe & natuur

Ontdek de bijzondere natuur in de omgeving van camping Kriemelberg Bushcamp. 

Ermelosche Bos & Heide - 0 km

Het prachtige bos en de mooie heide van Ermelo liggen voor de deur! Maak een heerlijke boswandeling, neem één van de vele fietspaden, ontdek de speeltuin in het Indianendorp

Schaapskooi Ermelo - 2 km

De Ermelose schaapskooi is één van de grootste van Gelderland en biedt onderdak aan zo'n 300 schapen. De dieren worden ingezet voor de begrazing van de Ermelosche Heide. Er vinden allerlei activiteiten plaats, zoals een lammetjesdag, knutselen of theater. Geniet van de kudde die langs komt of neem een kijkje in de stal. Voor de kids is er een leuke speeltuin en ook voor de (groot)ouders een mooi bezoekerscentrum

Landgoed Oud Groevenbeek - 2,5 km

Een prachtig landgoed met knus Theehuisje, mooie natuurspeeltuin en leuke speurtocht rondom het landgoed.
Ideaal voor een ochtendje of middag in de natuur!

Speulder- en Sprielderbos - 4 km

Het eeuwenoude Speulderbos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. In de volksmond heet het Speulderbos “het bos van de dansende bomen”. Het bos is niet alleen mysterieus, maar ook zeer zeldzaam. Het is een paradijs voor (roof)vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen.  

Leuvenumse bossen - 5 km

Geniet van de prachtige natuur vlakbij de camping en maak een mooie wandeling langs de Leuvenumse beek. In de bossen loop je langs oude beukenbomen en zul je verschillende vogels voorbij zien vliegen. 

Recreatiegebied Strand Horst - 6,5 km

Op Strand Horst in Ermelo kun je je gemakkelijk de hele dag vermaken... Op een zonnige dag heerlijk luieren in de ligweiden of op de zandstranden.

Nationaal Park de Hoge Veluwe - 30 km

Op ongeveer een half uurtje rijden ligt Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, waar je op de fiets of te voet de overweldigende natuur kunt ontdekken. De verschillende oud-Veluwse landschappen kennen vele planten- en diersoorten. Oppassen geblazen, want wie weet kom je oog in oog te staan met een edelhert of wild zwijn. 

Omgeving overzicht